Slik møblerte jeg leiligheten min secondhand

Har du noen gang kjøpt bolig? Hvis du har det så kjenner du det kanskje igjen i utfordringen jeg følte på for noen måneder siden.

Jeg var helt fastbestemt på at den leiligheten skulle jeg ha. Det ble bud-krig og som folk flest endte jeg opp med å betale mer enn jeg hadde håpet på, for å få drømme boligen. Resultatet var jo da at jeg ikke hadde noe penger igjen for å møblere stedet.

I måneden før jeg flyttet til ny by og tok over leiligheten, bodde jeg hos mine foreldre. Heldigvis for meg har mamma og pappa en stor garasje og bil. Noe som ga meg muligheten til å farte rundt å handle på Finn. Jeg kjøpte inn alt av møbler på forhånd av overtakelse og lagret det i garasjen frem til overtakelse. Da pakket vi alt på bilen og henger, og fraktet det til leiligheten. I denne prosessen ble jeg helt sjokkert over hvor mange mennesker som ønsker å kvitte seg med kjempe fine møbler. Jeg har alltid brukt Finn masse, men dette er første gang jeg har handlet møbler.

Jeg kjøpte en 140×200 seng for 600 kr, inkludert overmadrass. Sengen hadde vært gjesteseng på gjesterom nummer to og hadde bare vært sovet i et par ganger (hvem har to gjesterom?). Ny kostet det flere tusen kroner så her sparte jeg mye. Jeg skal også leie ut to soverom og ønsket å sette inn senger på de rommene. Det viste seg at  90×200 senger gis bort gratis hele tiden. Jeg fikk tak i to veldig fine. Det tok noen uker, da jeg var litt kresen og ville ha en seng som ikke hadde flekker og skader, selv om det ikke ville gjort noe med overmadrass. Et sofabord fikk jeg også tak i veldig billig. Betalte vell noen hundrelapper, men det er et utrolig stilig bord som nytt koster 1999. I tillegg fikk jeg tak i to store speil. Et som står på gulvet og et som skal henge på veggen, begge to fikk jeg tak i gratis. Andre ting jeg fikk tak i var et spisebord og 4 stoler, en kommode og en sofa.

Selv om jeg opplevde at flere på Finn aldri svarte meg fikk jeg tak i alt jeg trengte og i en stil som jeg liker (Man vill jo ikke innrede boligen sin med hva som helst). Det er vanskelig å vite om de jeg kjøpe møbler av eller jeg var mest happy. Jeg opplevde at alle var så glade for å bli kvitt tingene sine. Selv de som ga bort ting gratis tok seg god tid til å vise meg alle de små skavankene på tingene de ga bort.

Det er forståelig at alle ikke har tid til å bruke uker på å lete på finn og farte rundt for å få tak i møbler. For jeg skal ikke legge skjul på at det tok meg mange uker å finne alt jeg trengte i en stil som jeg syntes var fint. For det ligger mye stygt ute på Finn. Også forstår jeg godt at det er fristende å kjøpe alt nytt, spesielt hvis man ikke har noe sted å lagre ting før man får leilighet. For hvem ønsker å bo i en umøblert leilighet lenge før man har fått tak i alt man trenger? Likevel vil jeg oppfordre folk til å ta en titt på hva som er der ute. Det finnes mange skatter for en billig penge.

 

Nå var det jo ikke slik at møbler var alt jeg trengte. Jeg har tidligere bodd i utlandet og alt av kjøkkenutstyr, sengetøy og håndkler donerte jeg bort før jeg flyttet hjem. Det ble for mye styr å ta med seg alt hjemigjen. Det ligger også mye av dette ute på Finn.no, men jeg følte ikke at jeg kunne forsvare å farte langt av gårde for å få tak i 5 tallerkener eller to gryter. Derfor tok jeg kontakt med naboer og familie som bor i nærheten. Jeg spurte rett ut om de hadde ekstra kjøkkenutstyr og ting som jeg kunne kjøpe av dem. Responsen var overveldende. Det viste seg at folk hadde masse ting de ønsket å bli kvitt. Noen sa det var forlangt til nærmeste bruktbutikk og andre sa at de ikke klarte å prioritere å frakte det til loppemarkeder, men nå som jeg kunne hente på døren ønsket de å gi det fra seg. Jeg tilbød meg og betale for ting, men jeg endte opp med store, små og dype tallerkener, glass, vinglass, mugge, litermål, bakeboller, dørslag, vannkoker, skjærefjøl og alt av kjøkkenredskaper helt gratis. Jeg fikk også flere kjeler, men de viste seg å ikke funke på induksjon-ovn, så de måtte jeg gi videre. Det eneste jeg endte opp med å kjøpe var ostehøvel. Jeg er ganske kresen på ostehøvel, så det gjorde meg ikke noe å bruke litt penger på. Når det kom til sengetøy og håndkler viste det seg at naboen hadde solgt hytta og hadde plutselig masse ekstra hun ønsket å kvitte seg med, så da hun forsto at jeg kunne ha glede av det ble hun veldig glad.

Dermed var leiligheten møblert!

Det har vært så overveldende å oppleve folk som har blitt så glad for at jeg ønsker å ta i mot tingene de ikke lenger ønsker. Jeg som har vært helt forberedt og klar for å betale for meg har plutselig endt opp med fulle kjøkkenskap uten å åpne lommeboka mer enn for å kjøpe en ostehøvel. Hvem skulle trodd?

Så mitt tips til deg med litt stram økonomi eller som ønsker brukt i stedet for nytt av for eksempel miljø grunner,  ta kontakt med de rundt deg, kanskje har de ting de ønsker å bli kvitt som du kan ha glede av.

3 kommentarer

Siste innlegg