Disse miljø dokumentarseriene må du se

Det finnes så utrolig mye gode dokumentarer, serier og filmer som omhandler miljøet. Det er helt klart et resultat av den økte oppmerksomheten miljøet og bærekraft har hatt de siste årene. Jeg har sett mange filmer og serier. Noen fokuserer helt og holdent på mat, andre på gjenbruk, plast eller klimagass utslipp. Felles for mye av det som er publisert er at de er veldig spesifikke og fokuserte på en ting. For de som i likhet med meg ikke går ‘all inn’ på en ting, men heller fokuserer på å endre seg litt over hele linja kan det fort bli litt vanskelig å finne noe å relatere seg til. Det blir fort for spesifikt på en ting og jeg i alle fall merker at jeg mister litt motivasjonen. For hvis du legger sammen alle filmene og seriene må man jo kutte ut alt. Ja man burde jo la være å leve, for da er man mest miljøvennlig.

Jeg er en slik type som blir veldig revet med. Da jeg så dokumentaren ‘food  choices’ ble jeg motivert til å slutte å spise kjøtt. Da jeg så dokumentaren ‘minimalism’ ble jeg motivert til å kvitte meg med alle tingene mine og eie så lite at jeg kunne så plass til alt i en koffert. Og da jeg så dokumentaren ‘A plastic ocean’ ble jeg motivert til å kutte ut all plast. Realistisk er det umulig for meg i den situasjonen jeg er i nå å kutte ut alle disse tingene (Jeg har skrevet mer om dette HER). Jeg leter enda etter en dokumentar om noen som fokuserer litt bredere og på de områdene jeg har valgt å fokusere. Likevel har jeg funnet noen serier som jeg synes er et godt utganspunkt.

Overraskende nok er de begge to norske. Det er to dokumentar serier laget av NRK. Du har sikkert hørt om de før, men de heter i alle fall: ‘Line redder verden litt’ og ‘Planet plast’.

 

Line redder verden litt // Dokumentar serien tar for seg Line Nelvik som ønsker å lære mer om sitt eget forbruk og klimagass utslipp. I gjennom fem episoder tar hun for seg ulike områder ved livsstilen sin som hun kan endre for å kutte ned klimaavtrykket sitt. Hun tar kunnskapen ned til et nivå hvor hvem som helt kan forstå hvordan og hvorfor det er viktig å endre seg. Serien er humoristisk, men samtidig utrolig lærerik. Virkelig å anbefale!

 

Planet plast // Denne dokumentar serien tar ikke overraskende for seg et hoved tema, som er plast. Plast er en så utrolig stor del av hverdagen vår så den blir likevel ikke alt for spesifikk. Også denne serien drar kunnskapen ned til et nivå hvor absolutt alle kan forstå hvorfor plast er farlig og hvordan vi kan kutte ned på det. Serien er utrolig informativ og bruker mye gode hjelpemidler for å vise seeren konsekvensene av egne handlinger. Det var spesielt kult da plast forbruket for en norsk person gjennom et helt år var stappet inn i en liten leilighet. Serien er utrolig god og påpeker mange små ting som man aldri har tenkt på før.

Disse to serie er utrolig gode! All ære til NRK.

Det er så kult å se to ‘vanlige’ nordmenn lære om miljø og eget forbruk. På mange måter er det mye kulere enn å se dokumentarserier om folk som allerede er suksessfulle miljøaktivister. Det blir ikke overveldende på noen måte og man sitter hele tiden med en følelse av at man ikke trenger å endre hele livet sitt for å gjøre en forskjell. Det er faktisk mulig å gjøre mye, selv med små endringer.

 

#blogg #hverdag #torsdag #høst #vinter #november #dokumentarer #dokumentar #dokumentarserie #miljø #natur #forbruk #bærekraftig #plast #verden #anbefaling 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg